Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Na zasedanju Kongresa v Sloveniji o čezmejnem sodelovanju v JV Evropi

11.06.2009

Stalni odbor Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope je 10. junija zasedal na Brdu pri Kranju, kamor so predstavniki kongresa prispeli na povabilo predsedujoče Slovenije Odboru ministrov Sveta Evrope. Razpravljali so o prednostih, ki jih prinaša čezmejno sodelovanje lokalnih oblasti v JV Evropi. Zlata Ploštajner, slovenska ministrica za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, je predstavila slovenske poglede na takšno sodelovanje.

Predsednik kongresa Ian Micaleff je opisal izkušnje kongresa, ki vključujejo ustanavljanje lokalnih demokratičnih agencij, Mrežo skupnosti lokalnih oblasti (NALAS) in Jadransko ter Črnomorsko Evroregijo. »V JV Evropi, kjer so skupnosti povezane z veliko kulturnimi, gospodarskimi in družbenimi vezmi, bi moralo čezmejno sodelovanje igrati pomembno vlogo,« je povedal.

 

Nagovor ministrice 

Vse novice