Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Mozaik »Evropa je več, kot si misliš« za otroke v Soči

22.11.2010, Ljubljana

Ob mednarodnem dnevu otroka sta Informacijski urad Sveta Evrope v RS in Zavod Enostavno Prijatelji podarila Fundaciji Danila Türka mozaik »Evropa je več, kot si misliš«. V imenu predsednika republike je mozaik danes v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije - Soča sprejel namestnik predsednice uprave fundacije Pustimo jim sanje mag. Franc Hočevar. V imenu otrok, ki so in še bodo na zdravljenju v Soči, se je za mozaik zahvalil direktor inštituta mag. Robert Cugelj.

Mozaik so soustvarjali otroci v okviru programa »Vsi za enega - eden za vse« od februarja do novembra letos, zadnje kamenčke pa so danes dodali palestinski otroci iz Gaze. Le-ti so v okviru projekta predsednika republike »Rehabilitacija otrok žrtev vojne v Gazi« na zdravljenju v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije (URI) - Soča.

V okviru programa »Vsi za enega - eden za vse« so se otroci na različnih ustvarjalnih delavnicah seznanjali z drugačnostjo, strpnostjo, se pogovarjali o pomenu varovanja okolja, otrokovih pravicah in prijateljstvu.

Organizatorja programa sta jim vedno sporočala, da smo vsi povezani - z naravo, z okoljem,  z drugimi ljudmi, da štejejo naša dejanja, da imamo vsi pravice in moramo zato delati tisto, kar ne ogroža ljudi in narave okoli nas. 

Možnost za soustvarjanje mozaika so dobili otroci, tudi tisti, ki so zaradi nesrečnih okoliščin šibkejši, bolj občutljivi in potrebujejo še več podpore in spodbude, na različnih lokacijah - v prostorih IUSE, v materinskem domu v Višnji Gori, v romskem naselju Kamenci in na romskem oratoriju v Grosupljem, v Mladinskem klimatskem zdravilišču Rakitna, v URI - Soča, v ljubljanskih četrtnih mladinskih centrih ter na otroških in družinskih festivalih po Sloveniji. Soustvarjali pa so ga otroci iz najrazličnejših okolij - otroci iz Slovenije, iz Bosne in Hercegovine, s Kosova, in iz Gaze.

Sporočilo, ki ga prav zaradi tega tudi simbolno nosi mozaik, je v tem, da je naš svet povezan, da ga sestavljajo posamezniki in majhna dejanja, ki lahko le skupaj in odprti za drugačno ustvarjajo nekaj dobrega in lepega.

Mozaik bo z vsemi dobrimi željami, ki so jih vanj vtkali njegovi ustvarjalci, ostal v URI - Soča.

Vse novice