Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Mladinski dokumentarni film »Sanje črnobele mavrice« na premieri navdušil številne obiskovalce

28.04.2010, Ljubljana

V okviru II. festivala romske kulture Romano čhon - Romski mesec je bil v  Slovenskem etnografskem muzeju 22. aprila premierno prikazan mladinski dokumentarni film z naslovom »Sanje črnobele mavrice«. Film naslavlja temo bogastva različnosti in je nastal v okviru kampanj Sveta Evrope Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome in Spregovori proti diskriminaciji.

Ustvarjalci filma so mladi iz projekta PUM, programa Projektno učenje za mlajše odrasle, ki ga izvaja Zavod Bob Ljubljana. V video projektu, ki sovpada z evropskim letom boja proti revščini in socialni izključenosti 2010, sta sodelovala tudi dr. Danilo Türk, predsednik RS, in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana.

Na slavnostni premieri so mladi ustvarjalci filma proces ustvarjanja opisali tudi kot potovanje po raznolikosti za njih same, na katerem so podirali lastne stereotipe. Romski otroci so navdušili s svojim plesom, raperja Murat in Zlatko ter župan Zoran Janković pa so zaradi lastnih izkušenj zelo osebno pozvali k spoštovanju, strpnosti in preseganju predsodkov.

Več o filmu

Vse novice