Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Ministri Sveta Evrope, pristojni za družinske zadeve, na Dunaju o padanju števila rojstev v Evropi

16.06.2009, Dunaj

V številnih evropskih državah ugotavljajo, da se zaradi težavnih družbenih, ekonomskih ali drugih dejavnikov številni pari, ki si želijo otroke, za to odločijo kasneje, v manjšem obsegu od željenega, ali pa se za rojstvo otrok na koncu sploh ne odločijo. Na konferenci z naslovom »Politike, ki podpirajo željo evropskih državljanov do otrok: družbeni, ekonomski in osebni dejavniki« bodo ministri in drugi predstavniki držav Sveta Evrope obravnavali politike in prakso držav članic glede vprašanja padanja števila rojstev v Evropi ter družini prijaznih politik. Konference se bo v torek udeležil tudi minister za delo, družino in socialne zadeve dr. Ivan Svetlik.

Ministri bodo ocenili rezultate obsežnega vprašalnika, s katerim so zbirali podatke o družinski politiki v 40 evropskih državah. Na njihovi podlagi nameravajo opraviti primerjalno analizo.

V zaključnem delu konference bodo sprejeli končno sporočilo o družinski politiki

Poročilo o družinskih politikah držav članic Sveta Evrope.

Na tej spletni strani je na voljo še več dokumentov Sveta Evrope v povezavi z družinsko politiko.

Vse novice