Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Minister Žbogar in generalni sekretar Jagland na štiristranskem srečanju EU-Svet Evrope

27.10.2009, Luxembourg

Predsedujoči Odboru ministrov Sveta Evrope slovenski zunanji minister Samuel Žbogar in generalni sekretar Sveta Evrope Thorbjørn Jagland sta se danes v Luxembourgu udeležila štiristranskega srečanja Evropska unija-Svet Evrope. Na dnevnem redu srečanja, ki je potekalo ob robu zasedanja Sveta EU za splošne zadeve in zunanje odnose (GAERC), so bile tri teme: Gruzija, Moldavija in Belorusija.
 
Predstavniki Evropske unije in Sveta Evrope - Evropsko unijo sta zastopala švedsko predsedstvo Sveta EU ter Evropska komisija, Svet Evrope pa minister Žbogar v vlogi predsedujočega Odboru ministrov in novi generalni sekretar Thorbjoern Jagland - so govorili o sodelovanju in dopolnjevanju obeh organizacij v odnosu do treh držav. V primeru Belorusije je minister Žbogar posebej poudaril potrebo po približevanju te države Evropi, tako skozi Svet Evrope kot EU, medtem ko so se v zvezi z  Moldavijo sogovorniki strinjali o nujnosti pomoči novim oblastem pri vzpostavljanju demokracije in pravne države.
 
Sodelovanje med Evropsko unijo in Svetom Evrope je minister Žbogar sicer označil kot zelo dobro. Ob tem je spomnil, da je poleg Evropske unije tudi Svet Evrope v pričakovanju Lizbonske pogodbe, saj bo z njeno uveljavitvijo Evropska unija lahko pristopila k Evropski konvenciji o človekovih pravicah.

Zaključki (en)

Vse novice