Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Minister Žbogar čestital novoizvoljenemu generalnemu sekretarju Sveta Evrope Thorbjørnu Jaglandu

29.09.2009, Strasbourg, Ljubljana

Predsedujoči Odboru ministrov Sveta Evrope in zunanji minister Republike Slovenije Samuel Žbogar je čestital Thorbjørnu Jaglandu, ki je bil danes izvoljen za generalnega sekretarja Sveta Evrope za obdobje petih let.

Žbogar je izrazil posebno zadovoljstvo, da je bil novi generalni sekretar izvoljen s podporo obeh organov Sveta Evrope in je tako v zelo dobrem položaju, da lahko svoje izkušnje in vodstvene sposobnosti uporabi pri vodenju organizacije in doseganju njenih ciljev.

»Izrednega pomena je, da je novi generalni sekretar dobil močno podporo parlamentarcev, kar mu zagotovo daje še dodatno vzpodbudo pri tem odgovornem in zahtevnem delu« je v čestitki povedal minister Žbogar. Izrazil je zadovoljstvo, da je aktivni dialog, ki ga je vodil s Predsedniškim odborom Parlamentarne skupščine v času slovenskega predsedovanja Odboru ministrov, pripomogel k uspešni izvedbi volitev z visoko udeležbo.

Vse novice