Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Mednarodna konferenca o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in zlorabo

28.10.2009, Varšava

Svet Evrope in Fakulteta za pravo in upravo Univerze v Varšavi v sodelovanju z Informacijskim uradom Sveta Evrope v Varšavi v okviru skupnega projekta z Evropsko unijo za krepitev in zaščito žensk in otrokovih pravic v Ukrajini (TRES Project) 28. in 29. oktobra 2009 organizirajo mednarodno konferenco o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in zlorabo.

Konferenca je namenjena pregledu obstoječih orodij na mednarodni ravni za zaščito otrok v skladu s Konvencijo Sveta Evrope o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolnim zlorabljanjem (CETS No 201). Izobraževanje otrok, učinkoviti zaščitni ukrepi in predpisi v zvezi s kriminalizacijo in pregonom spolnega izkoriščanja in zlorabe otrok bodo glavna vprašanja konference. Akcijski načrt, ki temelji na mednarodnih izkušnjah, bo pripravljen za uresničevanje konvencije v Ukrajini.

Konference se udeležujejo predstavniki ukrajinskega ministrstva za družino, mladino in šport, ministrstva za pravosodje, ministrstva za notranje zadeve, generalnega tožilstva, nevladnih organizacij in strokovnjaki iz Ukrajine, Združenega kraljestva, Finske, Litve in Poljske.

Več informacij: www.coe.int/tres

 

Vse novice