Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Kristalno tehtnico dobil inovativni projekt iz Bolgarije

27.10.2010, Ljubljana / Strasbourg

Evropski dan civilnega sodstva, 25. oktober, že peto leto zaznamuje podelitev prestižnih nagrad inovativnim projektom s področja pravosodja, Kristalna tehtnica, ki jo podeljujeta Svet Evrope in Evropska komisija. V letošnjem letu je obeležitev tega dneva in podelitev prestižne nagrade, ki jo je prejel projekt iz Bolgarije, potekala v Sloveniji.

Prestižna nagrada "Kristalna tehtnica" je namenjena najbolj inovativnim in učinkovitim pristopom evropskih sodišč na področjih organizacije sodišč in pravdnih postopkov. Gre za primere, ki po mnenju podeljevalcev nagrade zaslužijo  posebno pozornost politične in strokovne javnosti zaradi svojega prispevka na področju povečevanja učinkovitosti civilnega sodstva. Priznanje obenem prispeva k prepoznavanju in spodbujanju inovativnih praks v civilnih in kazenskih zadevah, ki se nanašajo na izvedbo postopka, organizacijo sodišč in splošno delovanje pravosodnega sistema.


Od skupaj 50 prijavljenih projektov je bilo izbranih 11 projektov in nato so bili v ožji krog  nominirani štirje projekti, iz Avstrije, Bolgarije, Finske in Slovenije. Glavno nagrado Kristalna tehtnica je dobil projekt Upravnega sodišča v mestu Yambol v južni Bolgariji "Vsi smo enaki, enakopravni pred zakonom, vendar nismo vsi enakopravni pred jezikom-spodbujanje jasne komunikacije med sodišči in državljani, občani" oziroma "Everyone is Equal Before the Law, but not everyone is equal before the Language! Understandable and Accessible Court Information for the Citizens (Yambol Administrative Court, Bulgaria).

Govor namestnice generalnega sekretarja Sveta Evrope

 

 

Vse novice