Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Konferenca 2010 o kibernetski kriminaliteti

24.03.2010, Sttrasbourg

Konferenca "Varnost in temeljne pravice - katera pravila veljajo za omrežje?" se odvija v Strasbourgu od 23. do 25. marca z namenom okrepiti sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem v boju proti zločinom, ki so se zgodili preko omrežja. Konferenca je hkrati priložnost, da Svet Evrope pripravi svoj prispevek za 12. kongres Združenih narodov o Preprečevanju zločina in kazenskem pravosodju, ki se bo odvijal aprila v Braziliji.

Ob odprtju Konference je namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope poudarila da »kibernetska kriminaliteta predstavlja grožnjo našim pravicam.« »Boj proti kibernetski kriminaliteti je neprekinjena vaja v streljanju hitro premikajoče se tarče,« je dodala.

Namen te konference, ki se letno odvija od leta 2007, je krepitev sodelovanja med javnim in zasebnim sektorjem v boju proti na omrežju zasnovanega zločina. Konferenca je priložnost, ob kateri bo Svet Evrope združil strokovnjake s celega sveta in vlade predstavnice, policijo ter internetno industrijo.

V delavnicah, ki bodo organizirane med konferenco, bodo udeleženci preučili usposabljanje sodnikov in tožilcev v kibernetski kriminaliteti, obveznosti teles, ki so vzpostavljeni za nasprotovanje kibernetski kriminaliteti, boj proti spolnem izkoriščanju in zlorabi otrok na internetu ter t.i. cloud computing.

Udeleženci bodo prav tako pregledali stanje trenutne zakonodaje o kibernetski kriminaliteti ter izpostavili svetovno poslanstvo Konvencije o kibernetski kriminaliteti Sveta Evrope, edinega mednarodnega sporazuma na to temo in edinega, ki ga uporablja preko 100 držav po celem svetu kot osnovo za krepitev svoje zakonodaje na tem področju. Konec konference je namenjen pozivu k svetovni podpori, ki bi omogočila državam lažje soočenje z izzivi povezanimi s kibernetsko kriminaliteto, tako da v kar se da najboljši meri uporabijo obstoječa orodja in instrumenti, vključujoč omenjeno Konvencijo.

Na konferenci bo prav tako pripravljen prispevek Sveta Evrope namenjen 12. kongresu Združenih narodov o Preprečevanju zločina in kazenskem pravosodju, ki se bo odvijal od 12. do 19. aprila v Salvadorju (Brazilija).

 

 

Več o delovanju Sveta Evrope na tem področju
Spletna stran konference
Več o kibernetski kriminaliteti
Povezano: San Marino ratificiral Konvencijo o zaščiti otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolnim zlorabljanjem

Vse novice