Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Evropski teden lokalne demokracije 2010: začetek dejavnosti v več kot 100 evropskih mestih

12.10.2010, Strasbourg / Ljubljana

- V okviru Evropskega tedna lokalne demokracije (ETLD), ki poteka med 11. in 17. oktobrom 2010, več kot 100 mest in občin iz 25 evropskih držav - od Portugalske do Rusije - izvaja programe odprte za javnost.

Evropski teden lokalne demokracije je dogodek, ki poteka vsako leto okoli 15. oktobra v državah članicah Sveta Evrope. Njegov namen je spodbujati boljše razumevanje lokalnih oblasti s strani državljanov, spodbujati njihovo sodelovanje pri lokalnem upravljanju in poudarja pomen lokalne demokracije pri gradnji združene in demokratične Evrope.

Udeleženci so mesta, ki že imajo izkušnje s to vseevropsko pobudo - Bruselj, Strasbourg in Aix-en-Provence v Franciji, španska Candelaria, Odesa v Ukrajini, Ierapetra Grčija - kakor tudi tisti, ki sodelujejo prvič, zlasti Paris, Lausanne, Liège, Amadora (Lizbona), Katowvice, Antalya, Beograd, Tbilisi in italijanske občine Mola di Bari in Unione Terre di Po. Pobuda ETLD, ki poteka od leta 2007, bo v letu 2011 presegla evropske meje: v Maroku bo potekal maroški teden lokalne demokracije, ki temelji na izkušnjah ETLD v tesnem sodelovanju s kongresom.

Tema ETDL za 2010 je vpliv trajnostnih skupnosti v boju proti podnebnim spremembam. Razprave bodo razdeljene na pet glavnih področij: promet in mobilnost, ravnanje z odpadki, uporaba obnovljivih virov energije, ohranitev vodnih virov in biotske raznovrstnosti.

Ta teden je organiziran na pobudo Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti Sveta Evrope, ki je odgovoren za usklajevanje tega dogodka.

 

Spletna stran ETLD

 

***

V Ljubljani bo v sredo, 13.10.2010 v okviru Evropskega tedna lokalne demokracije potekala novinarska konferenca, ki se je bo udeležila tudi direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope v RS mag. Kristina Plavšak Krajnc. Novinarsko konferenco v svojih prostorih na Erjavčevi 4 ob 12. uri organizira Mladinski svet Slovenije.

Vse novice