Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Deklaracija iz Koebenhavna brez ambicij

22.12.2009, Strasbourg

»Politična deklaracija, o kateri so se pogajali po konferenci v Koebenhavnu, nima ambicij in ne daje odgovora na podnebne spremembe, ki bi temeljil na solidarnosti in pravičnosti, je rekel Lluís Maria de Puig, predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope (PACE).

»Prepoznavanje potrebe po zaustavitvi temperatur na dveh stopinjah nad predindustrijsko ravnijo in financiranje 100 milijard dolarjev letno do leta 2020 za države v razvoju pravzaprav ni veliko, če upoštevamo izzive, s katerimi se bomo morali soočiti v prihodnjih letih,« je dodal. »To besedilo ne določa nobenih količinskih in zavezujočih ciljev za države v zvezi z zmanjšanjem emisij toplogrednih plinov. Poleg tega tudi ni bilo sprejeto, da bi se ustanovil mednarodni organ, ki bi preverjal pravno zavezujoče izvajanje obveznosti posameznih držav,« je poudaril.

»Kljub določenemu napredku je glede na velikost problema neuspeh pri sprejetju konkretnih odločitev v Koebenhavnu zamujena priložnost. S prepoznim ukrepanjem bogate države ogrožajo varnost preskrbe s hrano in dostop do vode ali zemlje že tako ranljivih ljudi. Ti ljudje so v nevarnosti, da se bodo prisiljeni seliti, kar povečuje število klimatskih beguncev«, je dejal predsednik.

Vse novice