Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Davis namestnikom ministrov: Svet Evrope bi moral biti delavnica, ne klepetalnica

08.07.2009, Strasbourg

Generalni sekretar Terry Davis je pred koncem petletnega mandata v Strasbourgu nagovoril namestnike ministrov držav članic. »Prepričan sem, da Svet Evrope potrebuje manj razprav in več odločitev. Razprava, dialog, debata in izmenjava mnenje so zelo pomembni, vendar se morajo končati z odločitvijo. Kot sem povedal že večkrat- Svet Evrope bi moral biti delavnica (workshop) in ne klepetalnica (talk shop).

Drugič, zelo je pomembno, da se odločitve- ko so bile enkrat sprejete- sistematično upoštevajo. Če do tega ne pride, je huje kot sploh ne sprejeti odločitve. Pri tem mislim posebej na vse komunikeje in deklaracije ob zaključkih ministrskih konferenc.

Tretjič, delo v Svetu Evrope mora biti specifično, izmerljivo in učinkovito. Pogosto sem občutil, da nekateri ljudje ne razumejo razlike med dejavnostjo in delovanjem, med dejavnostjo in dejanji.

Na koncu bi vse pozval, naj storijo več za usklajevanje dejavnosti Sveta Evrope. Sam sem si za to močno prizadeval od vsega začetka svojega mandata, vendar je pot še dolga. Dejstvo je, da pogosto izvedemo več zelo pomembnih in uspešnih dejavnosti v določeni državi ali regiji, vendar brez učinkovitega prizadevanja, da bi uskladili take dejavnosti in raziskali potencialne sinergije. Zato sem pred dvema letoma predlagal strategijo ob sredini mandata in zato sem pred letom dni začel mesečne koordinacijske sestanke z generalnimi direktorati.«

Govor Terryja Davisa v angleščini.

Vse novice