Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: 28. januar: dan varstva osebnih podatkov

28.01.2010, Strasbourg

Glavne sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice

»Čeprav Evropska konvencija o človekovih pravicah ne vključuje varstva osebnih podatkov, je Sodišče kljub temu že večkrat opozorilo, da bi bila zaščita, ki jo nudi člen 8 (pravica do spoštovanja zasebnega in družinskega življenja) nesprejemljivo oslabljena, če bi bila uporaba sodobnih znanstvenih tehnik omogočena za vsako ceno. To je bilo stališče, ki ga je Sodišče, med drugim, izreklo v primeru S. in Marper proti Združenemu kraljestvu (v letu 2008), in to kaže napredovanje razlage konvencije v obdobju več kot 50 let, saj se je varstvo človekovih pravic v Evropi razširilo in izboljšalo.« To je stališče Jean-Paula Coste, predsednika Evropskega sodišča za človekove pravice, ob dnevu varstva osebnih podatkov.

V počastitev 60. obletnice Evropske konvencije o človekovih pravicah, Svet Evrope skozi celo leto 2010 izpostavlja sodno prakso Sodišča in njegov vpliv na razvoj zakonodaje v Evropi.

 

Več informacij: Evropsko sodišče za človekove pravice, Varstvo osebnih podatkov

 

 

Vse novice