Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: 20. obletnica Centra Sever-Jug: Mihail Gorbačov in Rula Dashti dobitnika nagrade

19.05.2010, Strasbourg

20. obletnico Centra Sever-Jug Sveta Evrope zaznamovali trije dogodki

Okrogla miza »21. stoletje, stoletje globalne soodvisnosti in solidarnosti« in ustanovitev think-tanka Centar Sever-Jug

20 let po ustanovitvi in v času, ko se svet sooča s finančno in ekonomsko krizo brez primere, Center Sever-Jug predlaga, da se ocenijo glavni izzivi globalne soodvisnosti in solidarnosti ter odgovori, ki jih ponuja mednarodna skupnost.

Okrogla miza je potekala 18.5.2010 z otvoritvenimi slavnostnim nagovorom Olafurja Ragnarja Grimssona, islandskega predsednika. Na okrogli mizi so med drugim sodelovali: Manuel Brito, predstavnik lizbonskega župana, Manuel Costa, José Vera Jardim, podpredsednik portugalskega parlamenta in  predsednik portugalske delegacije v PACE, Lluis Maria de Puig, bivši predsednik PACE, Maud de Boer-Buquicchio, namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope idr.

Slavnostna podelitev nagrade Sever-Jug Mihailu Gorbačovu in Ruli Dashti

Podelitev je potekala 18. maja ob 18h v Portugalskem parlamentu, "Palacio Sao Bento"

Opis: Nagrada Sever-Jug 2009 je dodeljena Mihailu Gorbačovu, zgodovinski osebnosti iz časov velikih sprememb, ki so pripeljali do zaključka hladne vojne; ter Ruli Dashti, kuvajtski poslanki, ki se bori za pravice žensk, kar je izrednega pomena tudi za Center Sever-Jug.

Govor Mihaila Gorbačova

Govor Rule Dashti

Nagrado Sever-Jug Sveta Evrope vsako leto podelijo dvema osebama - eni iz juga in eni iz severa - ki sta nagrajeni za svoje delo na področju zaščite človekovih pravic ter krepitve odnosov med severom in jugom.

Razstava »20 graditeljev mostov v zgodovini človečnosti«

Med 18. in 31. majem v Portugalskem parlamentu, "Palacio Sao Bento"

Opis: Razstava vodi po poteh življenja 20 osebnosti , ki so se v svetu in skozi čas odlikovali z dejavnostmi v podporo medkulturnemu dialogu. Javnost bo lahko predlagala tudi 21. graditelja mostov. Razstava bo kasneje predstavljena tudi v Strasbourgu in drugih mestih.

Vse novice