Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: 1079. zasedanje namestnikov ministrov

11.03.2010, Strasbourg

Namestniki so na 1079. seji, 10. marca 2010, sprejeli prvi sklop odločitev o nadaljnjem ukrepanju po Interlakenski konferenci o prihodnosti Evropskega sodišča za človekove pravice. Zlasti so pooblastili Usmerjevalni odbor za človekove pravice (CDDH), da preuči pomembne dele Interlakenske deklaracije.

Poleg tega so namestniki odobrili predvolilni program pomoči za prihajajoče parlamentarne volitve, ki bodo v Azerbajdžanu potekale novembra 2010. Pozvali so azerbajdžanske oblasti, naj sprejmejo vse ustrezne ukrepe za zagotovitev svobodnih in poštenih volitev.

Preučili so tudi napredek Gruzije pri izpolnjevanju svojih obveznosti in odgovornosti kot država članica Sveta Evrope. Pozdravili so napredek Gruzije v tem kontekstu, obenem pa pozvali gruzijske oblasti, naj nadaljujejo svoja prizadevanja zlasti v zvezi z delovanjem demokratičnih institucij ter spodbujanjem političnega dialoga med vlado in opozicijo.

Prav tako so potrdili program sodelovanja med Svetom Evrope in Rusko federacijo za Republiko Čečenijo v letu 2010, ki bo osredotočen na širjenje standardov Sveta Evrope s področja zaščite človekovih pravic in dostopa do pravnega varstva med uradnimi krogi (policija, pravosodje, kazenska uprava), kot tudi na spodbujanje lokalne samouprave in dobro upravljanje na lokalni ravni.

Nazadnje so namestniki pozvali države članice, da zagotovijo, da oblikovalci politik in sodišča prejmejo smernice, ki jih je pripravila Evropska komisija za učinkovitost pravosodja (CEPEJ) za boljše izvajanje Priporočila Odbora ministrov (2003) 17 državam članicam o izvrševanju.

 

Vse novice