Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: V podporo Svetu Evrope in boju proti diskriminaciji se predstavljajo zvezde na Tromostovju

27.08.2009, Ljubljana

Informacijski urad Sveta Evrope v Sloveniji skupaj z Zavodom Enostavno Prijatelji vabi v soboto, 29. avgusta, ob 11. uri na Prešernov trg pred Kavarno Tromostovje na prireditev »Zvezde se predstavijo«. Otroci in mladi bodo na prireditvi predstavili svoje točke v podporo prizadevanjem proti diskriminaciji v okviru kampanj Sveta Evrope »Spregovori proti diskriminaciji« in »Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome«. Kot posebna gosta se jim bosta pridružila znana reperska glasbenika Murat&Jose.

Kampanja Sveta Evrope »Spregovori proti diskriminaciji« izhaja iz zaskrbljujočih podatkov iz nekaterih evropskih držav - žal tudi iz Slovenije - kjer ima skoraj polovica prebivalstva negativno mnenje o muslimanih, Judih, Romih in pripadnikih drugih etničnih skupin. Kampanja nadgrajuje uspešno mladinsko kampanjo »Vsi drugačni - vsi enakopravni« ter dopolnjuje Kampanjo »Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome«, se osredotoča na potencialne žrtve diskriminacije, medije in mlade.

V organizaciji Zavoda Enostavno Prijatelji ter s podporo Kavarne Tromostovje bodo tako to sobotno popoldne, ob 11. uri, dogajanje v centru Ljubljane popestrili romski in neromski otroci, ki bodo predstavljali svoje glasbene, plesne ali pevske talente in na najenostavnejši način - svojimi pestrimi nastopi - pokazali oziroma dokazali, da drugačnost bogati. 

Z obiskom bosta nastopajoče in vse prisotne razveselila tudi glasbenika Murat&Jose, ki s svojim delom že dolgo časa podpirata in širita sporočila obeh kampanj Sveta Evrope: proti predsodkom, stereotipom in ksenofobiji, za strpnost, drugačnost in odprtost.

Pridružite se nam in pomagajte širiti sporočilo strpnosti in sprejemanja drugačnosti od ljudi do ljudi.

Opomba: Dogodek je podprla tudi NLB And1 liga, zato se bodo nastopi odvili na prizorišču zaključnega turnirja mednarodne ulične košarkarske lige NLB And1 na Prešernovem trgu. 

Opozorilo: ZARADI NEURJA JE DOGODEK PRESTAVLJEN. O NOVEM DATUMU VAS BOMO PRAVOČASNO OBVESTILI.

Več informacij:

Lenka Vojnovič, Informacijski urad SE v RS

E-pošta: info@coe.si

Tel:01 421 43 01

 

Vse novice