Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Tekmovanje naše pravice – naše svoboščine

22.03.2010, Strasbourg

Ob praznovanju 60. obletnice Evropske Konvencije o človekovih pravicah Svet Evrope in ELSA International (Evropsko združenje študentov prava, 200 univerz v 40 državah) organizirata tekmovanje za študente prava v Evropi.

Pod geslom 'Naše pravice, naše svoboščine' je tekmovanje, ki vključuje pisni in artistični del, oblikovano tako, da vrednoti zgodovino in dosežke Evropske konvencije ter Sodišča za človekove pravice.

Udeleženci so povabljeni k predložitvi eseja, v katerem ocenjujejo dosežke in pomanjkljivosti strasbourškega pravnega sistema, ali pa k predložitvi foto reportaže, v kateri je prikazan vpliv Konvencije o človekovih pravicah na evropske državljane v vsakdanjem življenju.

Tekmovanje se bo pričelo na srečanju Mednarodnega sveta ELSA na Malti  (21. do 28. marec). Podelitev nagrad se bo zgodila v Strasbourgu oktobra 2010.

Vse novice