Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Švica od Slovenije prevzela predsedovanje Odboru ministrov Sveta Evrope

19.11.2009, Strasbourg

Pod skupnim predsedstvom Samuela Žbogarja, ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije, in Micheline Calmy-Rey, vodje Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Švice, so se 18. novembra v Strasbourgu sestali namestniki ministrov. Samuel Žbogar je ocenil slovensko predsedovanje,  Micheline Calmy-Rey pa je predstavila prednostne naloge švicarskega predsedovanja za naslednjih šest mesecev. Nato je sledila izmenjava mnenj z namestniki ministrov. Med zasedanjem je Odbor sprejel politične smernice Sveta Evrope o celovitih nacionalnih strategijah za varstvo otrok pred nasiljem.

Po zasedanju sta na novinarski konferenci skupaj z generalnim sekretarjem Sveta Evrope Thorbjørnom Jaglandom spregovorila minister Žbogar in ministrica Calmy-Rey.

Več na strani MZZ

Švicarsko predsedovanje
Galerija fotografij
Video z novinarske konference


 

Vse novice