Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Svet Evrope letos na Rock Otočcu proti vožnji pod vplivom drog

02.07.2010, Ljubljana, Novo mesto

Letošnje poletje so oziroma bodo nekateri glasbeni festivali po Evropi predstavljali udaren 30-sekundni video spot Pompidoujeve skupine - organizacije pod okriljem Sveta Evrope, ki opozarja na nevarnosti vožnje pod vplivom narkotikov.

Spot, ki predstavlja posledice z drogami začinjene noči, je bil predstavljen žurerjem na festivalu Rock Otočec, ki se v Novem mestu odvija že od leta 1976, na francoskem Eurockéennes Festivalu, ki bo gostil vodilne umetnike, kot so Jay-Z, Missy Elliot in Mika, ter na koncertih na odprtem v Nemčiji in Švici.

Tako se tudi slovenski organizatorji pomembnega festivala pridružujejo tej vse-evropski kampanji za boj proti vožnji pod vplivom drog.

Droge in vožnja predstavljajo potencialno smrtonosno kombinacijo. Svet Evrope želi zato izkoristiti poletne festivale za to, da poudari nevarnost vožnje pod vplivom drog in doseže mlade z informacijami, ki so zanje pomembne.

Študija Evropskega centra za spremljanje in zlorabe drog (EMCDDA), ki tesno sodeluje s Pompidoujevo skupino, je pokazala, da vožnja pod vplivom prepovedanih drog ni redka in lahko povzroči veliko tveganje za varnost v cestnem prometu. Policijska raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da je bil delež britanskih voznikov pod vplivom drog v času "veselega decembra" med decembrom 2009 in januarjem 2010 večji kot delež tistih pod vplivom alkohola.

 

Omenjeni spot Pompidoujeve skupine so si udeleženci festivala lahko ogledali na projekciji glavnega odra in na stojnici Informacijskega urada Sveta Evrope v RS na otočku, sami pa so ugotavljali, da  sta spot in sporočilo, ko ga nosi, dovolj jasna in vsekakor pomembna.

 Spot

Naj imajo tudi vaše zgodbe srečen konec ...

 

Vse novice