Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Stalni odbor Parlamentarne skupščine Sveta Evrope na zasedanju v Ljubljani

26.05.2009, Ljubljana, Strasbourg

Stalni odbor Parlamentarne skupščine Sveta Evrope  (PACE) se bo na povabilo slovenskega Državnega zbora sestal v Ljubljani, v petek 29. maja 2009.

Predsednik PACE Lluís Maria de Puig se bo prav tako ločeno sestal s predsednikom države dr. Danilom Türkom in predsednikom Državnega zbora dr. Pavlom Gantarjem.

Sestanek Stalnega odbora bo otvoril Lluís Maria de Puig, ki mu bo sledil nagovor dr. Gantarja. Sledila bo razprava članov Stalnega odbora z ministrom za zunanje zadeve Republike Slovenije in predsedujočim Odboru ministrov Sveta Evrope Samuelom Žbogarjem in z ministrom za pravosodje Republike Slovenije Alešem Zalarjem o prioritetah slovenskega predsedovanja Svetu Evrope. Sestanka se bosta udeležila tudi generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis in njegova namestnica Maud de Boer-Buquicchio.

V nadaljevanju bodo člani Stalnega odbora PS SE v skladu z dnevnim redom zasedanja razpravljali o tekočih zadevah PS SE. Osrednje teme zasedanja so: Prepoved kasetnega streliva, Spolno nasilje nad ženskami v oboroženih spopadih, Pravice današnjih deklet: pravice jutrišnjih žensk, Ščitenje finančne pomoči, ki jo države članice Sveta Evrope namenjajo revnim državam, pred skladi, ki se osredotočajo na trgovanje s slabim dolgom (t.i. "Vulture skladi") in proračuni Sveta Evrope in Parlamentarne skupščine za leto 2010. 

Dnevni red

Spletna stran slovenskega predsedovanja

Stalni odbor PS SE sestavljajo člani Biroja PS SE (predsednik, dvajset podpredsednikov in predsedniki političnih skupin v PS SE), predsedniki odborov PS SE in vodje nacionalnih delegacij; skupaj več kot 80 parlamentarcev iz 47 držav. Sestaja se vsaj štirikrat letno, njegova glavna naloga pa je, da deluje v imenu skupščine, kadar le-ta ne zaseda.

* * * *

INFORMACIJE ZA NOVINARJE

Zasedanje Stalnega odbora v petek, 29. maja 2009, bo v celoti odprto za javnost.

Novinarji bodo dogodek lahko spremljali z balkona velike dvorane ali iz novinarske sobe Državnega zbora (soba 83/Š) preko internega radijskega in televizijskega omrežja. Fotografi in TV snemalci bodo lahko ves čas navzoči v dvorani ali na balkonu velike dvorane.

Predstavniki medijev, ki ste zainteresirani za izjave gostov, se čim prej obrnite na spodnje kontakte, kjer dobite tudi vse ostale informacije v zvezi z dogodkom:

Gordana Vrabec, Služba za odnose z javnostmi
Telefon: 01 478 97 88
Mobilni telefon: 031 348 940
E-pošta: gordana.vrabec dz-rs.si
E-pošta: soj@dz-rs.si

Nataša Steklasa, Služba za odnose z javnostmi
Telefon: 01 478 97 85
E-pošta: natasa.steklasa dz-rs.si
E-pošta: soj@dz-rs.si

Kontakt v PACE:

Angus Macdonald, PACE oddelek za komuniciranje, mobilni telefon: +33 6 30 49 68 20, e-pošta: angus.macdonald@coe.int

Vse novice