Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Sprejem predsednika vlade za nagrajenke in nagrajence natečaja "Zakaj drugačnost bogati?"

17.06.2009, Ljubljana

Brez drugačnih od nas bi bil svet en sam dolgčas!

Je res pomembno, iz katere države prihajaš in kakšna je tvoja narodnost? Ali je bolj pomembno, da si zanimiva in iskrena oseba, s katero se je prijetno družiti? Da si preprosto dober človek? Zakaj se dogaja, da nekomu kar tako lepimo označbe, slabe lastnosti, ga zbadamo ali celo huje, žalimo?

O takšnih in podobnih vprašanjih so razmišljali otroci, mali bralci in bralke Pila ter Plusa po celi Sloveniji. Na natečaj, ki je potekal v okviru kampanje Sveta Evrope »Spregovori proti diskriminaciji« in pod pokroviteljstvom predsednika Vlade RS Boruta Pahorja od marca do maja letos, je prispelo kar 60 različnih izdelkov, sodelovalo je okoli 200 otrok in 40 osnovnih šol. Prispela dela so bila zares ustvarjalna in z močnimi sporočili otrok za sprejemanje drugačnosti in zoper nestrpnost. Prejeta in nagrajena dela so zelo različna in izvirna, od pesmic, rapanja, stripov, slik do filmov posnetih na video.

Petčlanska komisija v sestavi Goran Vojnović, Kristina Plavšak Krajnc, Julija Sardelić, Nika Susman ter Jana Zirkelbach  je v začetku junija 2009 izbrala 9 nagrajenih del za Pilov razpis (skupno 51 nagrajencev v starosti od 7 do 12 let) in 12 nagrajenih del za Plusov razpis (skupno 43 nagrajencev v starosti od 13 do 15 let).

Nagrajenke in nagrajence je v sredo 17. junija v Veliki dvorani Predsedniške palače sprejel pokrovitelj natečaja predsednik vlade Borut Pahor. Tudi sam je poudaril. da je prav vsak med nami drugačen in to je bogastvo tega sveta. Otrokom je dejal, naj uresničujejo svoje sanje in to dovoljujejo tudi drugim.

Pred tem so si otroci v prostorih Informacijskega urada Sveta Evrope v RS ogledali razstavo vseh nagrajenih del, in za svoja sporočilna dela prejeli tudi simbolične nagrade. Razstava bo na ogled do začetka septembra.

Enega od nagrajenih filmov si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Vse novice