Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Razpis za evropsko nagrado Kristalna tehtnica za inovativne prakse, ki prispevajo h kakovosti pravosodja

15.03.2010, Strasbourg

Svet Evrope skupaj z Evropsko komisijo letos petič organizira nagrado "Kristalna tehtnica pravosodja".

Namen nagrade je prepoznavanje in spodbujanje inovativnih praks v civilnih in kazenskih zadevah, ki se nanašajo na izvedbo postopka, organizacijo sodišč in splošno delovanje pravosodnega sistema.

Natečaj 2010 je odprt za sodišča, združenja pravnih strokovnjakov, tožilstva, uprave zapora ali uprave za pogojen kazni, nevladne organizacije, ali katere koli druge subjekte, odgovorne za pravosodne zadeve v državah članicah Sveta Evrope ali Evropske unije.


Vloge morajo izpolnjevati merila, kot so določena v pravilih za nagrade. Vlogo je treba predložiti Evropski komisiji ali Svetu Evrope do 30. junija 2010.


Za več podrobnosti si oglejte spletni strani Sveta Evrope in Evropske komisije


Kontakt: cepej@coe.int

Vse novice