Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Kosovski otroci so med obiskom v Ljubljani ustvarjali zapestnice prijateljstva Sveta Evrope

05.08.2009, Ljubljana

V okviru projekta Podari nasmeh je 30 otrok s Kosova, ki preživljajo počitnice v Mladinskem zdravilišču Debeli rtič, v sredo, 5. avgusta ob 15. uri obiskalo Informacijski urad Sveta Evrope v Republiki Sloveniji.

V okviru humanitarnega projekta Podari nasmeh, ki ga organizira zavod Krog, se skupaj ˝smeje˝  55 otrok in strokovnih sodelavcev iz BiH ter 30 otrok in 4 strokovne sodelavke iz Centra za oskrbo žensk in otrok Kosovo. Gre za otroke, ki prihajajo iz družin, ki so žrtve vojne, nimajo urejenega bivalnega statusa, nimajo zaposlitvenih in izobraževalnih možnosti, številni so brez staršev.

Rehabilitacija osnovnošolskih otrok iz ruralnih področij Bosne in Hercegovine je že potekala med 14. in 20. julijem na Debelem rtiču, med 3. do 9. avgustom pa se tam mudijo tudi kosovski osnovnošolci.

V okviru obiska Ljubljane v sredo, 5. avgusta so se otroci s Kosova ustavili v Informacijskem uradu Sveta Evrope v RS, kjer jih je sprejela direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope mag. Kristina Plavšak Krajnc. Ob pogovoru o človekovih pravicah so otroci sami poudarili, da imajo pravico do življenja, do doma in družine ter do izobraževanja. 

Z animatorji Zavoda Enostavno Prijatelji so ustvarjali pisane zapestnice prijateljstva zase in za svoje najbližje.

 

Vse novice