Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Konferenca v Parizu o vlogi Sveta Evrope na področjih zaščite človekovih pravic in demokracije

10.09.2009, Pariz

60 let po svoji ustanovitvi, v povsem spremenjenem političnem in gospodarskem okolju, se Svet Evrope sooča z novimi velikimi izzivi za zaščito človekovih pravic in demokratičnega ideala Evrope. V tej luči bo 11. septembra v Parizu potekala konferenca na temo "Kakšna je prihodnost človekovih pravic in demokracije v Evropi ter vloga Sveta Evrope pri tem?" Udeležili se je bodo udeležili predstavniki politike, civilne družbe in strokovnjaki iz vse Evrope. Konferenca bo prispevala k pripravi poročila o prihodnosti Sveta Evrope, o čemer bo na prihodnji seji, ki bo potekala med 28. septembrom in 2. oktobrom, razpravljala Parlamentarna skupščina Sveta Evrope.

Izhodišča za razpravo na konferenci bodo sledeča razmišljanja: V obdobju gospodarske recesije in pokonfliktnih razmer v več delih Evrope se zdijo skupne vrednote, kot so zaščita človekovih pravic in vladavine prava, ogrožene. Kako bi jih morali utrditi? Ali bi bilo potrebno predlagati nove okvire delovanja?

Evropska identiteta je številčna in raznolika. Kako je lahko kulturna raznolikost združena s spoštovanjem pravic vsakega posameznika kot državljana za dobrobit večje družbene kohezije?

Kaj je dodana vrednost Evrope k univerzalnim vrednotam? Ali je Evropa vrednot model za druge kontinente? Kam v evropsko arhitekturo spada Svet Evrope? Kako bi lahko okrepili in optimizirali sodelovanje te organizacije z Evropsko unijo, OVSE-jem in Združenimi narodi?

Konferenca v Parizu bo o teh vprašanjih razpravljala na treh delavnicah. Na konferenci bosta uvodoma spregovorila namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope Maud de Boer-Buquicchio in Jean-Claude Mignon, vodja francoske delegacije pri Paralmentarni skupščini Sveta Evrope in poročevalec o prihodnosti te organizacije.

Povezava na spletno stran konference.

Povezava na spletno stran Sveta Evrope, posvečeno 60. obletnici delovanja.

Kontakta za medije:

Micaela Catalano

Tel. +33 (0)3 88 41 25 95, +33 (0)6 08 56 40 65, micaela.catalano@coe.int

Estelle Steiner

Tel. +33 (0)3 88 41 33 35, +33 6 08 46 01 57, estelle.steiner@coe.int

Vse novice