Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Konferenca Sveta Evrope 2010 o kibernetski kriminaliteti

22.03.2010, Strasbourg

Datum: 23. - 25. marec 2010

Kraj dogodka: Strasbourg (Francija) - Palača Evrope, soba 1 in 2, drugo nadstropje

Opis: Namen konference je okrepiti sodelovanje med javnim in zasebnim sektorjem v boju proti zločinom, ki so se zgodili preko omrežja. Konferenca poziva k svetovnemu prizadevanju, da bi se države lahko soočile z izzivi kibernetske kriminalitete, tako da v kar se da najboljši meri uporabijo obstoječa orodja in instrumente.

Ob tej priložnosti bo Svet Evrope zbral strokovnjake s celega sveta, vlade predstavnice, policijo ter internet industrijo (Microsoft, Google, PayPal in McAfee).

V seriji delavnic bo 300 udeležencev preučilo:

- učinkovite ukrepe proti spolnem izkoriščanju in zlorabi otrok na omrežju;

- Budimpeško konvencijo o kibernetski kriminaliteti kot svetovnem okvirju;

- usposabljanje sodnikov in tožilcev v kibernetski kriminaliteti;

- obveznosti organov odkrivanja in pregona: vlogo visoko tehnoloških policijskih kriminalnih enot, ICANN, CERT/CSIRT, registrov in tajnikov;

- očrtanje mrež proti kibernetski kriminaliteti

- tehnično sodelovanje proti kibernetski kriminaliteti                                                                                          

Poleg tega bo konferenca preučila sedanjo zakonodajo in razpravljala o Projektu kibernetske kriminalitete. Debata bo potekala tudi o novih tendencah in grožnjah, med njimi so nevarnosti povezane z t.i. cloud computing in njenimi posledicami še posebej v zvezi z varovanjem podatkov ter varovanjem zasebnega življenja.

Edini mednarodni sporazum na to temo (Konvencija o kibernetski kriminaliteti Sveta Evrope, 2001) je do danes ratificiralo 27 držav (vključno z ZDA). Preko 100 držav po celem svetu sedaj krepi svojo zakonodajo v skladu s konvencijo.

Prenos v živo http://tv.coe.int/webcast.

Vse novice