Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Javna razprava ob svetovnem dnevu beguncev »Kako v Evropi in Sloveniji slišimo glas beguncev?«

18.06.2009, Ljubljana

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva in Informacijski urad Sveta Evrope v RS, vas vabita na skupni dogodek ob svetovnem dnevu beguncev in v okviru kampanje Sveta Evrope »Spregovori proti diskriminaciji«, tj. na javno razpravo »Kako v Evropi in Sloveniji slišimo glas beguncev?«, ki bo v četrtek, 18. junija 2009, ob 14.30 uri, v KUD France Prešeren, Karunova 14, Ljubljana.

Razpravo bosta otvorila:

- mag. Franci Zlatar, vodja centra za psihosocialno pomoč beguncem pri Slovenski filantropiji, Združenju za promocijo prostovoljstva

- mag. Kristina Plavšak Krajnc, direktorica Informacijskega urada Sveta Evrope v RS

Govorci:

  • Aida Hadžiahmetović
  • Vahida Huzejrović
  • Kofi Adjei
  • Artur Dzaurov

bodo na podlagi svojih osebnih izkušenj in zaznavanj pokazali na realne probleme beguncev in prosilcev za azil, na potrebne rešitve in morebitne primere dobrih praks.

- Melita Šunjič, predstavnica Visokega komisariata ZN za begunce, bo spregovorila o situaciji beguncev v regiji. 

Razpravo bo moderirala mag. Neža Kogovšek iz Mirovnega inštituta.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v prostorih drugačnosti!

Svet Evrope je v letošnjem letu začel z novo vseevropsko ozaveščevalno in izobraževalno kampanjo »Spregovori proti diskriminaciji«, s katero nadaljuje svoja prizadevanja proti nestrpnosti. Kampanja je nadaljevanje uspešne mladinske kampanje "Vsi drugačni - vsi enakopravni", pomembno pa dopolnjuje kampanjo »Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome«. Kampanja se osredotoča na ozaveščanje o diskriminaciji in na obsojanje diskriminacije, predvsem diskriminacije, ki temelji na etničnemu ali rasnemu poreklu posameznika. V okviru kampanje v sodelovanju z angažiranimi organizacijami in posamezniki pripravljamo dogodke, s katerimi predstavljamo najbolj diskriminirane skupine v Sloveniji, umeščamo v »drugačnost« ter skozi strokovno vodeno diskusijo usmerjamo v konstruktivni razmislek in konkreten pristop k strpnosti. Več na: http://www.coe.si/http:/www.coe.si/sl/dejavnosti/kampanje_sveta_evrope/spregovori_proti_diskriminaciji

16.30 - Improligaška predstava na temo migracij in prostovoljstva v dvorani KUD-a.

             Predstava je nastala v okviru projekta Razvoj inovativnih modelov usposabljanj, podprtega s subvencijo Islandije, Lichtenštajna in Norveške preko Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma.

18.00 - Otvoritev razstave likovnih del otrok osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije na temo medkulturnega dialoga in otrok prosilcev za azil in beguncev na temo Slovenija v Galeriji KUD-a. Otvoritev bo popestril nastop gruzijskega pevskega zbora K`vali.

Razstava bo na ogled do 22. junija.

             Razstava je produkt projektov Svetovni dan beguncev 2008, financiranega s strani Ministrstva za notranje zadeve, in Ustvarjalnost za integracijo, financiranega s strani Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje. 

Vse novice