Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Fotografska razstava mladih Romov v Strasbourgu

23.09.2009, Ljubljana

Slovenija se bo prihodnji mesec v okviru programa predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope predstavila v Palači Evrope v Strasbourgu s fotografsko razstavo »Vidiš me - vidim te: Kulturna raznolikost skozi romski pogled«.

Razstava, ki jo ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve, Urada vlade za komuniciranje in Ministrstva za kulturo pripravljata Slovenski etnografski muzej in Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani, bo razdeljena na tri dele: »Iz romskih družinskih albumov«, »Povej v fotografijo: vidiš me« in »Povej v fotografijo: vidim te«. Razstava predstavlja zaključek projekta, ki naslavlja vprašanje javne podobe in družbene vidnosti Romov, proučuje vlogo fotografije pri spopadu z negativnimi predstavami in stereotipi o Romih ter raziskuje možnosti, kako s pomočjo fotografije spremeniti nerazumevajoče poglede na romsko identiteto in kulturo.

Projekt Vidiš me, vidim te, ki je bil osnova za pripravo razstave je potekal v dveh korakih. Najprej je bil v izbranih romskih skupnostih v dveh regijah Slovenije - v Prekmurju in v osrednji slovenski regiji v okolici Grosuplja -  narejen izbor starih romskih družinskih fotografij. V drugem delu so bile organizirane poletne fotografske delavnice »Povej v fotografijo«, na katerih so udeleženci, romski osnovnošolci, pod mentorskim vodstvom priznanih slovenskih fotoreporterjev Luke Cjuha, Jureta Eržena, Boruta Krajnca in Joca Žnidaršiča, ustvarjali fotografije, ki so beležile podobe iz njihovega vsakdanjega življenja in podobe, ki dokumentirajo njihov pogled na Nerome.

Izbrana dela mladih fotoreporterjev bodo na sedežu Sveta Evrope v Strasbourgu na ogled od 28. septembra do 15. oktobra.

Opis projekta

Zloženka

Kratek opis fotografskih delavnic

Mentorji fotografskih delavnic

 

 

 

Vse novice