Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Festival mladinske altruistične kulture, projekt povezovanja, dobrodelnosti in kreativnosti

29.03.2010, Ljubljana

Med 12. in 17. aprilom 2010 bo Ljubljano zajelo altruistično gibanje. Prvič se bo odvil MAKfest (Festival mladinske altruistične kulture), projekt zasnovan in organiziran s strani skupine dijakinj. Informacijski urad Sveta Evrope v RS podpira festival zaradi vrednot, ki jih širi med mlade, saj gre za projekt povezovanja in ne izključevanja, za projekt, ki se vrti na obratih prostovoljstva, za projekt, ki spodbuja participacijo mladih in dobrodelnost. Na festivalu se bo predstavilo več kot 200 mladih še neuveljavljenih ustvarjalcev in stopilo ob bok mnogim profesionalnim umetnikom.

'S svojimi pogledi ustvarjamo razgled', je vodilo projekta dijaške iniciative. V želji po aktivnejši in humanitarnejši družbi je skupina dijakinj združila mnogo ustvarjalcev iz različnih področij kreativnega ustvarjanja. S konceptom, ki ruši stereotipna prepričanja, ta projekt prerašča v pravo gibanje. Celotna izvedba projekta namreč bazira na podpori donatorjev ter na prostovoljskem delu, ki je temelj politike tega unikatnega festivala.

Vsa zbrana sredstva od vstopnin, licitacije in prodanih materialov se bodo stekala neposredno v sklad za štipendiranje dijakov iz prikrajšanih enostarševskih družin, kar pomeni, da skupina entuziastičnih mladenk ta ogromen projekt vodi s pravzaprav nič sredstvi. MAKfest deluje na pogon energije in podpore ljudi.

Med 12. in 17. aprilom se bo odvilo kar petnajst dogodkov. V pestrih šestih dneh se boste gibanju altruizma lahko pridružili z obiskom gledaliških predstav, koncertov, projekcij kratkih filmov, licitacije, maratona IMPRA oz. ŠILA ekip ter literarnega performansa, po različnih lokacijah v centru Ljubljane.

Izstopite iz apatije, pridružite se MAKfestu! Program dogodkov si lahko ogledate na http://www.makfest.si/.

Vse novice