Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Napoved: Evropski dan jezikov – 26. september

23.09.2010, Strasbourg

Na pobudo Sveta Evrope od leta 2001 praznujemo Evropski dan jezikov vsako leto 26. septembra.

Po vsej Evropi se spodbuja 800 milijonov Evropejk in Evropejcev, ki so zastopani v 47 državah članicah Sveta Evrope, da se učijo več jezikov, v vsaki starosti, v šoli in izven nje. V prepričanju, da je jezikovna raznolikost orodje za doseganje večjega medkulturnega razumevanja in je ključni element v bogati kulturni dediščini na naši celini, Svet Evrope spodbuja večjezičnost v celotni Evropi.

Svet Evrope je pripravil tudi novo igrico, v kateri lahko sami ocenimo svoje jezikovne sposobnosti in temelji na skupnem evropskem referenčnem okviru za jezike - CEFRL. Le-ta je priznan kot evropski standard za razvrščanje posameznikovega jezikovnega znanja in se pogosto uporablja v okviru nacionalnih sistemov izobraževanja jezikov, v spričevalih in pri delodajalcih.


Evropski dan jezikov

Vse novice