Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Evropa je več, kot si misliš na Rock Otočcu

29.06.2009, Ljubljana

Človekove pravice, demokracija in vladavina prava so vrednote, ki Svet Evrope vodijo že 60 let. Te vrednote predstavljajo temelj za delovanje Sveta Evrope pri povečevanju evropske enotnosti s pomočjo strpnosti, miru, pravičnosti, svobode, medsebojnega spoštovanja n sodelovanja. Promoviranje teh vrednot je tudi poslanstvo Rock Otočca, zato se sodelovanje med organizacijama nadaljuje.

Informacijski urad Sveta Evrope (IUSE) v RS je tako že drugo leto predstavljal svoje dejavnosti na festivalu, ki privablja mlade različnih starosti, iz različnih okolij in različnih prepričanj, in jih tri dni povezuje glasba in strpno ter prijazno okolje.

Evropa je več, kot si misliš in Spregovori proti diskriminaciji sta bili temi, o katerih sta med drugim v soboto, 27. junija Točno opoldne na 'stand upu' razpravljala Vid Valič in Ivan Šarić in tudi sama spodbujala raznovrstnost, večkulturnost in strpnost. S svojimi predsodki so se lahko obiskovalci Rock Otočca srečali tudi v živo, saj so bili predstavniki najbolj diskriminiranih skupin v okviru Žive knjižnice (v organizaciji Legebitre in Slovenske filantropije) na razpolago 'za izposojo' v soboto prav tako na otočku..

V nedeljo je Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva skupaj z mladimi razpravljala o beguncih ter jim predstavila možnosti prostovoljskega dela, aktivnega preživljanja študentskega življenja v Sloveniji in tujini. Mladi so se lahko sprehodili skozi reciklator, mu prisluhnili in pot nadaljevali reciklirani. Reciklator je namreč skrivnostna iznajdba, ki obnavlja najboljše v ljudeh.

Zadnji večer po 20. uri je direktorica IUSE v RS mag. Kristina Plavšak Krajnc podelila nagrado za najbolj obetavno mlado slovensko skupino, ki je bila izbrana iz predizborov za Rock Otočec, ki so potekali v Sloveniji. Ta laskavi naslov je pripadel skupini Hare Krišna Hippie Groovies, ki je od Sveta Evrope, kateremu trenutno predseduje Slovenija, prejela tudi praktične nagrade.

Na Rock Otočcu smo skupaj odkrivali Evropo in njeno dragocenost, ki smo ljudje, ki jo bogatimo s svojo različnostjo. Bodimo odprtega duha tudi do naslednjega Rock Otočca.  

 

Vse novice