Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Novica: Ekvilib Inštitut organizira mednarodno šolo projektnega upravljanja: Človekove pravice v razvojnem sodelovanju

29.10.2009, Ljubljana

Ekvilib Inštitut vabi na mednarodno šolo projektnega upravljanja: Človekove pravice v razvojnem sodelovanju, ki se bo odvijala od 12. 11. 2009 do 9. 1. 2010. V sklopu 60-urnega  izobraževanja bodo slovenski in mednarodni  predavatelji predstavili teorijo in prakso projektnega upravljanja na področju razvojnega sodelovanja in človekovih pravic. Spodbujali bodo kritično razmišljanje o dosedanjih razvojnih prizadevanjih ter predstavili praktične vidike upravljanja razvojnih projektov z vidika človekovih pravic. Uvodno informativno srečanje je potekalo v četrtek, 29. 10. 2009, v Informacijskem uradu Sveta Evrope. 

Vsi tisti, ki se še želite prijaviti na izobraževanje, lahko to storite na http://www.ekvilib.org/clovekove-pravice-in-razvojno/aktualna-izobrazevanja ali urska@ekvilib.org. Izobraževanje je brezplačno. Število mest je omejeno.

Mednarodna šola je del osveščevalne in izobraževalne kampanje Prav(lj)ice!, ki jo izvaja Ekvilib Inštitut  v okviru evropskega projekta Great - »Globalne pravice, Evropejci delujemo skupaj« (»Global Rights European's Acting Together«). Kampanja v središče postavlja človekove pravice kot ključno načelo mednarodnih razvojnih prizadevanj. Slogan kampanje »Nekateri prav(lj)ice pišejo, drugi jih živijo, tretji pa jih sploh ne poznajo!« poziva k večji ozaveščenosti, da so osnove za dostojno življenje, kot so čista pitna voda, hrana, dostop do izobrazbe in možnost za dostojno delo, temeljne človekove pravice, zapisane v mednarodnih dokumentih človekovih pravic, ki jih je večina držav prostovoljno sprejela in podpisala.

Več informacij na http://www.ekvilib.org/ ali preko e-maila: urska@ekvilib.org.

Vse novice