Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Najvišji predstavniki Sveta Evrope v Gruzijo

11.08.2008, Strasbourg

Strasbourg, 11.8.2008 - Carl Bildt, predsednik Odbora Ministrov Sveta Evrope in Terry Davis, generalni sekretar Sveta Evrope zaradi kriznih razmer danes potujeta v Gruzijo. Govorila bosta s predstavniki gruzinskih oblasti, da bi pripomogla k mednarodnim naporom za mirno in dolgoročno rešitev.

Carl Bildt je pred odhodom povedal: »Mirno reševanje konfliktov je splošno načelo Sveta Evrope. Tako Gruzija kot Ruska federacija sta se z vstopom v organizacijo zavezali, da bosta konflikte reševali na miroljuben način. Ta zaveza mora biti spoštovana, kot mora bit spoštovana zemeljska celovitost in neodvisnost Gruzije.

Zaradi omenjenega kot predsednik Odbora ministrov Sveta Evrope potujem v Gruzijo, da znova poudarim vrednote in načela organizacije.

Ponovno pozivam vse strani, da takoj prekinejo spopade. Močno podpiram trud ZN, EU in OVSE, da se nasilje konča in konflikt razreši. Pomembno je, da je humanitarnim organizacijam omogočen dostop na vsa področja, kjer potekajo spopadi. Trpljenje civilistov se mora prenehati, kot tudi izguba še več življenj v tem delu Evrope.

Švedsko predsedstvo Odbora ministrov je prepričano, da dolgoročen mir in stabilnost temeljita na spoštovanju človekovih pravic, demokraciji in vladavini prava. Svet Evrope lahko za to ponudi strokovno znanje in pomoč. Zadovoljen sem, da me na poti spremlja generalni sekretar Terry Davis.«

 

 

Vse novice