Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Kosovo: predsednik Parlamentarne skupščine poziva vse strani k ohranitvi miru in dialogu

18.02.2008, Strasbourg

Predsednik Parlamentarne skupščine Lluís Maria de Puig se je odzval na enostransko razglasitev kosovske samostojnosti (17. februarja) ter vse strani pozval naj držijo obljubo, da bodo v vseh okoliščinah ohranile mir in dialog ter se vzdržale vsakršnega spodbujanja nasilja ter da bodo v celoti izpolnjevale standarde Sveta Evrope - spoštovanje človekovih pravic, vladavino prava, pravice narodnostnih manjšin ter da bodo ustrezno ravnale z begunci, osebami brez državljanstva ter razseljenimi ljudmi
»Kosovo mora biti varno območje za vse, ki tam živijo, naj pripadajo katerikoli etnični skupnosti. Demokratičnih vrednot, strpnosti in večkulturnosti morajo biti deležni vsi prebivalci in institucije. Obžalujem, da strani nista uspeli doseči kompromisa o prihodnjem položaju Kosova, kar je večkrat predlagala Skupščina,« je poudaril de Puig.
Skliceval se je na 22. januarja sprejeta besedila Parlamentarne skupščine ter ponovil, da mora Kosovo postati območje, na katerem bodo veljali nadzorni mehanizmi Sveta Evrope, kot na primer, Evropska konvencija o človekovih pravicah, Evropska konvencija o preprečevanju mučenja in Okvirna konvencija za varstvo narodnostnih manjšin.
V zvezi s stališčem Evropske unije do enostranske deklaracije o neodvisnosti Kosova, je de Puig pozval vse članice EU, ki so tudi članice Sveta Evrope, naj sprejmejo enotno stališče.

Vse novice