Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Izobraževanje trenerjev za učenje človekovih pravic

07.11.2008, Maribor

V Mariboru ta petek, 7. novembra v prostorih Garni Hotela Tabor poteka zaključni praktični del trimesečnega intenzivnega »Izobraževanja nacionalnih trenerk in trenerjev učenja človekovih pravic«, katerega organizacijo je Direktorat za mladino in šport Sveta Evrope že tretjič zapovrstjo zaupal nevladni organizaciji EIP Slovenija - Šola za mir, letos v sodelovanju z Zavodom Voluntariat.

19 novih trenerk in trenerjev, ki so uspešno prestali zahtevno izobraževanje na daljavo, s strokovnjaki EIP Slovenije na tridnevnem praktičnem usposabljanju izmenjuje in pridobiva dragocene izkušnje za delo z mladimi. Od njih se v prihodnjem letu pričakuje velik socialni angažma na področju učenja mladih za aktivno in demokratično državljanstvo (t.i. »empowerment«) in tudi delo z mladimi pripadnicami/ki manjšin ter posebno ranljivih skupin prebivalstva v Sloveniji.

Častna gostja bo podpredsednica Evropskega mladinskega centra Sveta Evrope ga. Zsuzsanna Zselenyi, ki bo novim trenerjem/kam spregovorila o vlogi Sveta Evrope v prizadevanju za človekove pravice in demokracijo (njeno predavanje je predvideno v petek med 11.00 in 12.30, za intervju bo na voljo med 10.30 in 11.00).

Gre za že tretjo skupino nacionalnih trenerk in trenerjev, ki si bo pridobila profesionalno znanje in izkušnje skozi nacionalni neformalni program izobraževanja »KOMPAS«. Do danes so nacionalni trenerji in trenerke, združeni v projektu Center za državljansko vzgojo®, izvedli že več kot 250 interaktivnih delavnic za mladino, učitelje in aktiviste vladnih ter nevladnih organizacij širom Slovenije in skozi njih za aktivnejše državljanstvo opogumili preko 7.500 mladih.

Izobraževalni portal CENTER ZA DRŽAVLJANSKO VZGOJO®, preko katerega potekajo tovrstna izobraževanja, je edini takšen v Sloveniji in se je kot primer dobre prakse uvrstil v zbornik najboljših evropskih dobrih praks učenja človekovih pravic OZN in Sveta Evrope

*** 

Projekt izobraževanja poteka ob podpori Sveta Evrope, Veleposlaništva ZDA v R Sloveniji in Ministrstva za šolstvo in šport-Urada RS za mladino.

 

Kontaktna oseba: Alenka Elena Begant, predsednica EIP Slovenija - Šola za mir, mednarodna strokovnjakinja in vodja izobraževanja, 031 577 971 solazamir@eip-ass.si www.eip-ass.si

Ogled spletnih strani izobraževalnega portala CENTER ZA DRŽAVLJANSKO VZGOJO® www.eip-cdv.si

 

 

Vse novice