Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Izjava generalnega sekretarja Sveta Evrope Terry Davisa ob Svetovnem dnevu kulturne raznolikosti in razvoja

21.05.2009, Strasbourg

"Zelo pogoste  so najdalj segajoče in najbolj učinkovite ideje zelo preproste. Ena izmed teh je spreminjanje našega sveta v boljši, bolj prijazen in varen prostor prek dialoga, večjega razumevanje med ljudmi in kulturami. Preprosto pa ni vedno enostavno, tako je to redko pri pomembnih zadevah v življenju. Iz naših izkušenj vemo, da se medkulturni dialog ne zgodi kar sam od sebe.

Temeljiti mora na medkulturnih veščinah, ki jih spodbujamo v družini, šoli, verski skupnosti in civilno-družbenih organizacijah. In medkulturni dialog se ne more zgoditi v vakuumu. Zahteva ustrezno upravljanje, ki izhaja iz demokracije in človekovih pravic. Za svojo rast potrebuje tudi fizične in virtualne prostore. 

Nima pravega smisla, če se pogovarjamo samo s tistimi ljudmi, s katerimi se strinjamo. Dialog pomeni govorjenje in poslušanje. Namen je poiskati skupno osnovo in načine za skupno spodbujanje spoštovanja človeškega dostojanstva vsakega posameznika. Predvsem mora biti medkulturni dialog nekaj specifičnega. Vedno je dobro, če se ljudje med seboj pogovarjamo, vendar medkulturnega dialoga ne smemo zreducirati zgolj na izmenjavo dobronamernih izjav na mednarodnih seminarjih. Namen je spodbujati dialog med realnimi ljudmi o realnih problemih v realnem življenju. Ključni test naših dejavnosti ni število sijočih brošur ali mednarodnih konferenc, ki jih pripravljamo, temveč njihov učinek na to, kako ljudje živijo in se spopadajo s svojimi problemi doma, v šoli, v službi, na ulici, v svoji lokalni cerkvi, v svoji lokalni mošeji ali v svoji lokalni sinagogi.”

Council of Europe Directorate of Communication
Tel: +33 (0)3 88 41 25 60
Fax:+33 (0)3 88 41 39 11
pressunit@coe.int
www.coe.int

Vse novice