Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Italija: Komisar Hammarberg bo ocenil politike s področja priseljevanja, Romov in boja proti terorizmu

13.01.2009, Strasbourg/Rim

Komisar Sveta Evrope za človekove pravice Thomas Hammarberg danes začenja tridnevni obisk Rima z namenom, da oceni položaj človekovih pravic po nedavno sprejetih zakonodajnih pobudah vlade, ki zadevajo proti-diskriminacijo, migracijo, Rome in Sinte ter prisilne vrnitve tujcev na podlagi zakonodaje o boju proti terorizmu.

Obisk komisarja sledi njegovemu memorandumu, ki ga je objavil julija 2008 in v katerem je kritiziral določene »varnostne ukrepe« in prakso prisilnega vračanja migrantov v nekatere države, za katere obstajajo dokazi o mučenju. Komisar Hammarberg je predlagal bolj močno proti-diskriminacijsko delovanje in zaščito pravic migrantov, Romov in Sintov ter tudi striktno izpolnjevanje protiterorističnih ukrepov po standardih Sveta Evrope.

Med obiskom se bo komisar sestal z državnimi podsekretarji notranjega ministrstva in ministrstva za zunanje zadeve, predsednikom državnega organa za zaščito osebnih podatkov ter svetom Komisije za človekove pravice. Nadaljnji pogovori se bodo odvijali tudi s predstavniki mednarodnih organizacij, civilno družbo in Romi. Komisar bo obiskal dve romski naselji v Rimu.

Poročilo z ugotovitvami s tega obiska bo predvidoma objavljeno to pomlad.

Kontakt za medije:
Stefano Montanari, tel. +33 6 61 14 70 37; stefano.montanari@coe.int

* * *

Komisar za človekove pravice predstavlja neodvisno in ne-sodno institucijo znotraj Sveta Evrope z mandatom, da spodbuja ozaveščenost in spoštovanje človekovih pravic v 47 državah članicah

Vse novice