Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Halvdan Skard spodbuja mednarodne organizacije, naj za vzpostavitev miru na Bližnjem vzhodu izkoristijo potencial lokalnih oblasti

17.08.2006

Strasbourg, 16.08.2006 – Halvdan Skard, predsednik Kongresa lokalnih in regionalnih skupnosti Sveta Evrope je pozdravil resolucijo Varnostnega sveta ZN, ki predvideva prekinitev ognja v Libanonu, in njene prve rezultate.
S spoštovanjem pomena mednarodne skupnosti, a: »zavedajoč se ovir, ki morajo biti premagane, na poti nazaj k stabilnosti« poudarja da: »lokalne oblasti lahko močno prispevajo k postopni obnovi miru«.
»V času kriz in pogajanj, so lokalne oblasti pomemben instrument za ohranitev stikov med skupnostmi zato pozivam mednarodne organizacije, da izkoristijo njihov mirovniški potencial« je izjavil Skard.
V nadaljevanju je Halvdan Skard pohvalil pomoč in cenjeno delo evropskih lokalnih skupnosti. »Kongres je pripravljen povečati svoje sodelovanje, z namenom da okrepi lokalno samoupravo v prizadeti regiji in nadaljuje s prizadevanji, ki že potekajo, za ohranitev partnerskih povezav med Zvezo lokalnih oblasti v Izraelu in Palestinsko zvezo lokalnih oblasti v sodelovanju z Izraelsko-Palestinsko občinsko zvezo za mir na Bližnjem vzhodu« je zaključil.    

Vse novice