Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Gruzija: komisar Hammarberg pomaga pri nadaljnjih izpustitvah in izmenjavah pripornikov in talcev

29.09.2008, Strasbourg

Po štiridnevni misiji v Gruziji, vključno z Južno Osetijo, je komisar Sveta Evrope za človekove pravice Thomas Hammarberg povedal, da je zadovoljen s pomembnim napredkom, ki je bil na obeh straneh storjen pri izpustitvah in izmenjavi oseb, ki so izgubile svobodo. »Napredek je dosežen tudi pri identifikaciji izmenjanih trupel in pred kratkim najdenih mrtvih, kar zmanjšuje število pogrešanih oseb, katerih prihodnost je neznana,« je povedal.

Komisar je ponudil svojo pomoč obema stranema in pri tem dosegel tudi pomembne dogovore, katerih rezultati bodo znani v nekaj tednih. Za konstruktivne odzive se je zahvalil parlamentarcu Giviju Targamadazeju v Tbilisiju in ombudsmanu Davidu Sanakojevu v Chinvaliju.

»Dosežen napredek dokazuje, da lahko humanitarne probleme razrešimo tudi v izjemno zapletenih situacijah,« je zaključil komisar.

Kontakt za medije: Stefano Montanari, +33 6 61 14 70 37, stefano.montanari@coe.int.

* * *

Komisar za človekove pravice predstavlja neodvisno in ne-sodno institucijo znotraj Sveta Evrope z mandatom, da promovira ozaveščenost in spoštovanje človekovih pravic v 47 državah članicah.

Vse novice