Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Globalna kampanja za izobraževanje

24.04.2008

V tednu globalne akcije za izobraževanje od 21. do 27. aprila, v kateri sodelujejo številne nevladne organizacije in združenja, otroci v več kot 100 držav poučujejo svoje politike, uradnike in novinarje o tem, kaj pogrešajo v izobraževanju, ter s tem poskušajo podreti rekord v največji lekciji na svetu.
»Na žalost, danes še vedno 72 milijonov otrok nima možnosti, da bi se šolali. V Kolumbiji (v Južni Ameriki), od kjer prihajam, 3 milijoni otrok, mlajši od 18 let, ne obiskujejo šole in veliko jih zapusti šolske klopi, še preden se naučijo brati ali pisati. Še posebej težko je dekletom, invalidnim otrokom, otrokom, ki so bili žrtve konfliktov, sirotam in revnim otrokom, ki morajo delati, namesto da bi hodili v šolo. To ni prav. Ni pravično.

Skupaj lahko našim voditeljem v tednu globalne akcije sporočimo, da nihče ne bi smel biti izključen iz kvalitetnega osnovnega izobraževanja - in možnosti, da doseže svoje potenciale,« poudarja pevka Shakira, častna predsednica te globalne kampanje.

Več o kampanji si lahko preberete tukaj

Vse novice