Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis se je odzval na umor novinarjev v Zagrebu

24.10.2008, Strasbourg

Umor dveh novinarjev v Zagrebu je zadnji v vrsti umorov, ki naj bi jih povzročili pripadniki organiziranega kriminala. Ti umori niso le grožnja za varnost javnosti, temveč predstavljajo grožnjo svobodi medijev in svobodi izražanja na Hrvaškem.

Hrvaška vlada je jasno povedala, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da najdejo te kriminalce, jih pripeljejo pred sodišče in izkoreninijo organizirani kriminal v državi. Pri tem bodo potrebovali in dobili vso našo podporo.

Prav tako je Andrew McIntosh, poročevalec Parlamentarne skupščine Sveta Evrope o svobodi medijev, izrazil sožalje svojcem umorjenih novinarjev ter povedal: "Umor novinarja, ki je opozoril na organizirani kriminal, korupcijo in kršenje človekovih pravic je napad na demokratične temelje države.

Brutalno utišanje Iva Pukanića ne bo utišalo njegovega časopisa ali pa mnogih drugih raziskovalnih novinarjev, ki želijo razkrinkati korupcijo in kršitve človekovih pravic."

Vse novice