Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Film “Bamako” (Sodišče) nagrajenec Sveta Evrope na filmskem festivalu v Carigradu

15.04.2007, Strasbourg

Film "Bamako" (Sodišče), režiserja Abderrahmana Sissaka, je bil na mednarodnem filmskem festivalu v Carigradu, za prispevek pri spodbujanju človekovih pravic, v skladu z vrednotami Sveta Evrope, in načeli svobode posameznika, politične svobode in vladavine prava, nagrajen s prvo nagrado Sveta Evrope ‘FACE'.
Režiser je prejel bronasto skulpturo in ček v vrednosti 10.000 €, ki ju s sodelovanjem Eurimages - skladom za podpiranje koprodukcije, distribucije in prikazovanja evropskih filmov -, podarja Svet Evrope.

V imenu generalnega sekretarja Sveta Evrope Terryja Davisa je nagrado izročil Komisar za človekove pravice Thomas Hammarberg.

Več o festivalu: www.iksv.org/film

 

Vse novice