Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Evropski teden lokalne demokracije

15.10.2008, Madrid

Generalni sekretar Sveta Evrope Terry Davis, predsednik kongresa lokalnih in regionalnih oblasti Yavuz Mildon in podžupanja Madrida Ana Botella Serrano so danes v Madridu slovesno odprli Evropski teden lokalne demokracije.

''Teden lokalne demokracije predstavlja eno od aktivnosti, ki gradi demokracijo od spodaj navzgor,'' je na otvoritvi povedal generalni sekretar Sveta Evrope. »Lokalna oblast potrebuje ljudi, ki so zainteresirani in pripravljeni sodelovati v javnih zadevah«, je še poudaril in dodal, da bo k temu pripomogel tudi ta enotedenski dogodek.

Evropski teden lokalne demokracije je dogodek, ki se hkrati odvija na nacionalni in lokalnih ravneh držav članic Sveta Evrope. Njegov namen je poglobiti znanje o lokalni demokraciji ter promovirati participacijo državljanov v lokalnih zadevah. Za spodbujanje lokalne demokracije bo v več sto občinah po Evropi potekalo več kot 1000 aktivnosti. Madrid, Odesa, Varna in Bruselj igrajo v tem tednu med 13. in 19. oktobrom nekakšno pilotsko vlogo z organiziranjem različnih dogodkov.

Z otvoritvijo v Madridu se v mestu začenja javno posvetovanje "Arganzuela participa", ki bo do 28. oktobra mestni upravi okoliša Arganzuela omogočila seznanitev z direktnimi predlogi in mnenji meščanov, le-ti pa bodo s predlogi lahko vplivali na oblikovanje politik na področju mestnih storitev.


* * *

Evropski teden lokalne demokracije je skupna iniciativa Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti ter Evropskega odbora Sveta Evrope za lokalno in regionalno demokracijo. Njuna vloga je, da koordinirata evropsko dimenzijo projekta, medtem ko nacionalne in lokalne aktivnosti v tem tednu podpirajo države same z imenovanjem dopisnikov, ki jih izberejo nacionalne zveze lokalnih oblasti.

Več informacij lahko najdete na www.coe.int/demoweek
Oddelek za komunikacije Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti
Tel: +33 (0)3 90 21 49 36
Fax:+33 (0)3 88 41 27 51
congress.com@coe.int
www.coe.int/congress

 

 

Vse novice