Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Evropski ministri za šport: razširjeni delni sporazum za pospeševanje športa v Evropi

23.10.2006, Moskva

Srečanja, pomembnega za razvoj športa, so se udeležili tudi številni predstavniki športnih gibanj, med njimi Evropske nogometne zveze (UEFA), Mednarodne nogometne zveze (FIFA), Združenja evropskih nevladnih športnih organizacij (ENGSO) in Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA).
Ministri so poudarili pomen športa pri izgradnji bolj humane in solidarne Evrope. Države članice in tudi nečlanice Sveta Evrope, so pozvali, da čim prej pristopijo k Razširjenemu delnemu sporazumu o športu. Tudi ostale mednarodne organizacije, mednarodne športne federacije in nevladne športne organizacije so povabljene, da postanejo aktivni partnerji tega sporazuma.
Da bi promovirali vrednote evropskega modela športa na svetovni ravni, so ministri imenovali svoje predstavnike v organih Svetovne agencije za boj proti dopingu (WADA).
Sodelujoči so v velikem številu podprli imenovanje francoskega ministra Jean-François Lamourja za evropskega kandidata, ki zastopa javno oblast, za začasnega podpredsednika te organizacije za leto 2007.
11. konferenca evropskih ministrov za šport bo potekala leta 2008 v Grčiji.

Resolucije, sprejete ob zaključku konference, so objavljene na strani: www.coe.int/sport

 

 

Vse novice