Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Evropski dan jezikov: učite se, govorite, poslušajte – in razumite en drugega

25.09.2008, Strasbourg

"Učenje drugega jezika predstavlja dober način, da zagotovimo, da se strpnost, spoštovanje in razumevanje med ljudmi ne izgubijo v prevodu.

Učenje jezika pripomore k temu, da posameznikov ne sterotipiziramo in prinese radovednost in odprtost do drugih ljudi in drugih kultur. Skozi učenje jezika spoznamo, da je interakcija z ljudmi različnih družbenih identitet in kultur obogatitev.

To stališče Svet Evrope zagovarja v letos maja sprejeti Beli knjigi o medkulturnem dialogu, je pa tudi osnoven motiv Evropskega dneva jezikov, ki ga je Svet Evrope razglasil leta 2001.

Za vse Evropejce različnega porekla, let in družbenega okolja imam jasno sporočilo: učite se, govorite in poslušajte - in razumite en drugega.«

26. septembra na Evropski dan jezikov pa bo v Ljubljani med 11. in 16. uro v pasaži Maximarketa potekala jezikovna tržnica. Na stojnicah bodo obiskovalci dobili informacije o jeziku, državi in kulturi ter pripravili dejavnosti za otroke in odrasle, kot so kvizi, igre, branje poezije. V jezikovni učilnici sredi tržnice se bodo obiskovalci lahko spoznali z osnovami nekaterih jezikov, z naravnimi govorci pa bodo ob kavi spregovorili v družabnem kotičku Café Babylon. Na ogled bo tudi večjezična gledališka animacija.

Splošne informacije o manjšinskih jezikih najdete tukaj.

Več informacija pa na spletišču Sveta Evrope.

Vse novice