Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Evropska konferenca v Sankt Peterburgu : začetek Akcijskega načrta Sveta Evrope za invalide 2006 - 2015

13.09.2006, Strasbourg

S konferenco v Sankt Peterburgu, na kateri bo 21. in 22. septembra sodelovalo 200 udeležencev, se bo začel izvajati Akcijski načrt Sveta Evrope za invalide 2006 - 2015. Konferenca sodi v okvir ruskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope in norveškega predsedovanja Svetu nordijskih  ministrov.
Konferenco bodo 21. septembra odprli  Mihail Zurabov, ruski minister za zdravje in socialni razvoj, Maud de Boer-Buquicchio, namestnica generalnega sekretarja Sveta Evrope, Laila Gustavsen, državna sekretarka norveškega Ministrstva za delo in vključevanje, Valentina Matvienko, guvernerka Sankt Peterburga in Thomas Hammarberg, Komisar za človekove pravice Sveta Evrope.
Da bi spodbudili dobre prakse in večje sodelovanje s civilno družbo, bodo strokovnjaki s področja invalidnosti in predstavniki nevladnih invalidskih organizacij razpravljali o praktičnih priporočilih nacionalnim oblastem. Ob zaključku konference bo sprejeta deklaracija z naslovom »Izboljšanje kvalitete življenja invalidov v Evropi: sodelovanje za vse, inovacija, učinkovitost.«
Odbor ministrov Sveta Evrope je aprila letos sprejel Akcijski načrt za invalide 2006 - 2015, ki vključuje petnajst smernic delovanja, v zvezi s sodelovanjem invalidov v političnem, javnem in kulturnem življenju, izobraževanjem, informiranjem in komuniciranjem, zaposlovanjem, dostopom v zgradbe in transportna sredstva. Načrt tudi opozarja na potrebe invalidnih žensk in otrok in tistih invalidov, ki potrebujejo strokovno pomoč.

Vse novice