Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Dvigujemo naše roke proti telesnemu kaznovanju otrok!

19.08.2008, Ljubljana

Dva meseca sta od dneva, ko je Svet Evrope začel vseevropsko pobudo proti telesnemu kaznovanju otrok pod sloganom Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo. Dvigni svojo roko proti telesnemu kaznovanju! V Sloveniji pobudo podpirajo tudi mnoge znane osebnosti, nekateri so se že pridružili z zapisi na to temo o starševskih izkušnjah, spominih iz otroštva, delu z otroki. V prihodnjih tednih bodo njihovi zapisi objavljeni na tej spletni strani in so na razpolago za objavo v medijih.  

Kot prvega objavljamo zapis Urške Žolnir, olimpijske judoistke, ki dela z otroki v celjskem judo klubu. "Že tretje leto imam judo sekcijo, kjer delam z otroci starimi od 7 do 13 let. Tudi sama sem odraščala sšportom. Živim s klubom, kjer otroci prihajajo in odhajajo. Skratka, lahko sama povem, da starši ne poznajo svojih otrok. V današnjem času je en obraz otroka doma drugi pa v klubu. Starši se vedno bolj oddaljujejo od otrok. Pripeljejo otroka v klub , plačajo mesečno članarino in to je vse. To ni nič novega, to vedo vsi pedagogi in trenerji. Otroci se danes tudi izoblikujejo preko interneta in ulice, ter se vzgajajo sami po svoje. Starši v tem primeru dostikrat uporabljajo fizično silo. Zakaj? Ker nimajo časa za pogovor in jim sila nad otroki vzame manj časa kot pa pogovor z njimi."

 

Vse novice