Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Delegacija Parlamentarne skupščine Sveta Evrope: Tako Gruzija kot Rusija bi lahko naredili več za preprečitev vojne

26.09.2008, Strasbourg

Tako Gruzija kot Rusija bi lahko naredili več za preprečitev vojne meni predsednik delegacije Parlamentarne skupščine Sveta Evrope. Delegacija je obe državi obiskala pred nujno razpravo o posledicah vojne, ki bo ta teden v Strasbourgu.

Na novinarski konferenci v Tbilisiju med obiskom je Luc van den Brande (Belgija) povedal, da je pomembno, da razumemo dogodke, ki so vodili do izbruha vojne. »Ta konflikt se ni začel 7. avgusta,« je poudaril.

Ponovno je pozval k mednarodni preiskavi ter povedal, da so parlamentarci obeh držav izkazali pripravljenost za sodelovanje.

Devet članska delegacija se je srečala z oblastmi v Tbilisiju, obiskala vasi v Južni Osetiji in tako imenovano »varovalno cono«, kjer so govorili s prebivalci, ki so doživeli bombardiranje med vojno in ropanje po njej. Na svojo željo pa se je delegacija srečala z oblastmi v Chinvaliju, tudi s predsednikom Eduardom Kokoityem.

Luc van den Brande je dodal, da je vojna med dvema članicama prinesla veliko zaskrbljenost, da pa morata obe strani nositi svoj del odgovornosti za človeško trpljenje, ki sta ga povzročili. Pozval je k osredotočanju na humanitarno situacijo, k čim prejšnji vrnitvi notranje razseljenih oseb ter k maksimalni mednarodni pomoči.

Nujna razprava Parlamentarne skupščine naj bi se začela v torek, 30. septembra zjutraj.

Vse novice