Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Bolgarske medicinske sestre in zdravnik: žrtve karikature pravice v Libiji

11.07.2007, Strasbourg

René van der Linden, predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope je izjavil, da je ogorčen nad sodbo libijskega vrhovnega sodišča, ki je potrdilo smrtno kazen za bolgarske medicinske sestre in zdravnika. »Ostro obsojam to očitno zanikanje pravice, ki je rezultat nepravičnih sodnih postopkov, skupaj z uporabo nasilja in groženj z usmrtitvijo z namenom pridobivanja »priznanj«. Ta pritožba je bila zadnja priložnost, da sodišče spozna njihovo nedolžnost«, je povedal van der Linden.

Predsednik je podaril, da mora biti smrtna kazen zavrnjena v vseh okoliščinah. »Odločitev Vrhovnega pravosodnega sveta zdaj ostaja zadnja možnost, da se zagotovi njihova izpustitev« je povedal. Pozval je mednarodno skupnost, naj združi moči za »preklic te škandalozne obsodbe in izbriše grozljivo karikaturo pravice«.
Na koncu je dodal, da morajo otroke ki so se v tej človeški tragediji okužili z virusom HIV/AIDS, nemudoma začeti zdraviti ter jim pomagati. Ponovno je opozoril na pripravljenost Skupščine, da pomaga pri prizadevanjih mednarodne skupnosti.

Vse novice