Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Bernard Kouchner slovesno odprl novo poslopje Sveta Evrope

17.04.2008

Bernard Kouchner, francoski minister za zunanje in evropske zadeve, je uradno odprl novo poslopje Sveta Evropo z imenom "Agora". Slovesnosti so se udeležili tudi Lluís Maria de Puig, predsednik Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, generalni sekretar Terry Davis, Emil Kuchár, predsednik namestnikov zunanjih ministrov držav članic in župan Strasbourga Roland Ries.

Kouchner je odkril ploščo z imenom nove zgradbe; zanj so se izmed treh predlaganih odločili zaposleni v Svetu Evrope. V stari Grčiji se je agora imenoval trg, na katerem so bile demokratične ustanove.
Poslopje bo za javnost odprto 21. septembra v okviru prireditev Dnevi evropske kulturne dediščine.

Informacije za medije

Več na strani

Več

Vse novice