Arhiv novic

  • 2010-12-01 11:37:52 - Ukinitev Informacijskega urada Sveta Evrope v Sloveniji več

  • 2010-11-30 09:20:06 - Novica: Svet Evrope z novo kampanjo proti spolnim zlorabam otrok več

  • 2010-11-24 11:11:52 - Novica: Več za zaščito otrok, žrtev spolnih zlorab več

Arhiv novic

Vse novice

Spolna zloraba Svoboden, da si to, kar si Vožnja pod vplivom drog Evropa je več, kot si misliš Natečaj Vsi smo otroci sveta Evropska konvencija o človekovih pravicah Wild Web Woods Spregovori proti diskriminaciji Dosta! Osvobodimo se predsodkov, spoznajmo Rome! Tvoje roke naj negujejo, ne kaznujejo 60 let Sveta Evrope Ustavimo nasilje nad ženskami Trgovanje z ljudmi Vsi drugačni - vsi enakopravni Varšavski vrh Evropsko sodišče za človekove pravice Konvencije

Aktivnosti proti diskriminaciji na podlagi spolne usmerjenosti

03.07.2008, Strasbourg

Odbor ministrov je na 1031. sestanku namestnikov ministrov, ki je potekal 2. julija, poudaril močno predanost Sveta Evrope k načelom enakih pravic in dostojanstva za vse ljudi, vključno lezbijke, geje, biseksualce in transseksualce. Sestanek je ponovno izpostavil standarde strpnosti in nediskriminacije, katerih se morajo držati vse evropske družbe in poudaril, da diskriminacija na podlagi spolne orientacije ali spolne identitete krši te standarde.
V tej luči so bile sprejete nekatere odločitve, z željo vzpostaviti celovite aktivnosti proti diskriminaciji na podlagi spolne orientacije. Namestniki ministrov so podali navodila za pripravo priporočila državam članicam glede diskriminacije, ki temelji na spolni orientaciji in spolni identiteti. Prav tako so začeli z delom na področju različnih oblik zakonskih in nezakonskih partnerstev in sobivanja z namenom določitve možnih ukrepov, s katerimi bi se izognili diskriminaciji na podlagi spolne orientacije ali spolne identitete.
Sprejeta je bila tudi odločitev, da se povabi vse odbore, ki so vključeni v medvladno sodelovanje pri Svetu Evrope, da pri svojih aktivnostih namenijo ustrezno pozornost tem vprašanjem, da bi se države članice lahko izognile in popravile diskriminacijo na podlagi spolne orientacije ali spolne identitete. Ti odbori so bili prav tako naprošeni, da pripravijo predloge za aktivnosti, s katerimi bi okrepili enake pravice in dostojanstvo lezbijk, gejev, biseksualcev in transseksualcev ter za boj proti diskriminatornem obnašanju proti njim v družbi.

Vse novice